Детска градина „Приятели“  гр.Куклен

Добре дошли при нас!

През 2023 г. нашата детска градина спечели финансиране по Национална кампания „Чиста околна среда“ към ПУДООС. По проекта „Обичам природата и аз участвам“ беше изградена класна стая на открито, където децата ще могат да участват в различни игри и занимания.

 

В навечерието на Коледа 2022 г. ДГ „Приятели“ се включи в прекрасната инициатива на фондация ДБМ – Пловдив като представи сувенири за организирания от тях Коледен благотворителен базар.

На 17.10.2022 г. в детската градина с песни и забавни игри беше открита площадка по БДП, финансирана и изпълнена по НП ,,Осигуряване на съвременна образователна среда“. Гости на събитието бяха полицейски инспектои от І РПУ гр. Пловдив.
Художникът и скулптор Ангел Каравланов изрисува фасадите на детската градина и детските ясли с весели графити на приказни и анимационни герои.
На 15.09.2022 г. детската градина се включи в кампанията „Вместо цвете да дарим надежда“ в помощ на наводнените села Богдан и Каравелово.
Родителите от група „Мечо Пух“ и от група „Балони“ участваха в дарителската кампания  „Заедно за Есин“ и децата от двете групи получиха стени, изрисувани с прекрасни рисунки на анимационни герои от художничката Ирина Павлова

Детска градина „Приятели“ се включва в кампанията на „Капачки за бъдеще“ и този мил другар, който изработихме с много любов очаква да бъде посетен на централния вход на детската градина.

Дейности в детска градина „Приятели“

Възпитание, обучение, игри – Това са най-важните дейности в детската градина. Те са заложени в НАРЕДБА № 5 от 03.06.2016 г. за предучилищното образование на МОН и са приоритет на екипа от педагогически специалисти в детската градина.

Ритуализация на живота в детската градина – За формиране на чувство за принадлежност на децата към детската градина са предвидени разнообразни дейности. Още при откриване на учебната година децата с гордост посрещат знамето и пеят химна на детското заведение. Периодично или ежегодно се представяме пред обществеността и родителите с концерт в читалище „Никола Вапцаров”. В края на всяка учебна година изпращаме най-големите ни възпитаници с изява пред родителите и официално връчване на свидетелства за завършена подготвителна група

Допълнителни дейности извън учебната програма – ДГ „Приятели“ предлага на родителите и на децата възможност за включване в допълнителни дейности – английски език и танци, които се провеждат от квалифицирани преподаватели. 

Празници и развлечения – Това са любимите моменти на нашите възпитаници. Наред с празнуването на личните празници като рождени и имени дни, децата имат възможност всеки месец да се забавляват с постановки на актьори от кукления театър, да посрещат всички заедно Есента, Дядо Коледа и Баба Марта.

Работа с родителите – Родителите се включват в дейността на ДГ „Приятели” не само като наблюдатели по време на тържества и открити моменти, но и като преки участници в разнообразни дейности, организирани от педагогическия екип или предложени от самите тях, като изработване на украса и дидактически табла за групите, участие в тренинги за родители, участие в групови проекти и много други.